De geschiedenis van Het Groot Melkhuis in chronologische volgorde

Contactgegevens van Het Groot Melkhuis: Klik hier

1998
Groot Melkhuis wordt in oktober 1998 overgenomen door Jacques en Edith Willems. Omdat er grote achterstand in het onderhoud is ontstaan, kan het Melkhuis wel een fikse verbouwing gebruiken. Om de continuïteit te waarborgen bij deze ingrijpende veranderingen is besloten dit in verschillende fases te doen.
1999
Allereerst wordt het afhaalgedeelte bij de speeltuin aangepakt. De stoffige toonbank verandert in een fris ogende zelfservice, waar voornamelijk verse producten worden verkocht. De muren worden betegeld in oud-Franse stijl, op de vloeren komen nostalgisch zwart/witte plavuizen. Een zee van melkflessen aan het plafond zorgt voor de verlichting.

Een aparte hoek wordt ingericht voor de verkoop van vers en verpakt ijs. Om bij grote drukte de wachttijden te minimaliseren komt er buiten een extra verkooppunt. Deze kiosk is, net als de zelfservice, ook goed toegankelijk voor skaters.

Met het streven om op een zonnige koninginnedag 1999 open te gaan, worden in deze fase ook de terrassen aangepakt. Deze worden verhoogd en betegeld in Provence-stijl in de kleuren die passen bij het ontwerp van architect Zocher, van wiens hand trouwens het hele Vondelpark is. Met nieuwe rotan stoelen wordt een daarbij passende allure verkregen.

2000
De zelfservice en de speeltuin draaien op volle toeren. De terrassen worden afgewerkt en voorzien van typische lantaarns die Edward van Vliet ontwierp.
Hiermee begint de volgende fase, waarbij het scheppen van een tijdloze sfeer het doel is. Muren worden weggebroken. Er komt plaats voor een Grand café en een salon met open haard. Als bar wordt een enorme antieke toonbank uit Barcelona gehaald (pikant detail: het was oorspronkelijk een lingeriebuffet).
De vloeren krijgen een inlegwerk van visgratenparket en antieke Delftsblauwe tegeltjes sieren één van de muren achter de bar, in deze muur is een koeling gebouwd waarbij speciale deurtjes (die wij vonden tijdens het slopen achter een muur) zijn gebruikt. Langs de gehele lengte van het Grand café komen banken met kleine tafeltjes die werden gemaakt van de lades uit het buffet. Het resultaat geeft een sfeer, die sterk aan Parijs doet denken.
In de speeltuin worden oude toestellen vervangen door nieuwe. Daardoor is het
weer veilig spelen voor de kleintjes.

2001
Dit jaar wordt de laatste hand gelegd aan de terrassen. Ook het terrasgedeelte bij het windscherm wordt nu voorzien van comfortabele rotan stoelen.
De gehele zomer worden obers ingezet om u van dienst te zijn op de twee terrassen bij het grand-café. In de loop van de zomer wordt de barbecue in gebruik genomen en wordt de speeltuin verrijkt met een heuse kabelbaan voor kinderen tot 12 jaar.

2002
In de herfst van 2002 zijn er rondom het Groot Melkhuis luifels aangebracht. Behalve dat de luifels er sfeervol uitzien, zorgen ze er tevens voor dat het de komende zomers binnen lekker koel blijft en dat het ook buiten langer gerieflijk blijft.

2004
Vanaf dit jaar is het Groot Melkhuis gestopt met de bediening op het terras, helaas is dit niet meer mogelijk aangezien de kosten voor personeel zo hoog worden en de algehele economische daling. De zelfservice is de gehele zomer geopend. Het groot Melkhuis besluit om alleen nog verpakt ijs te verkopen.

2005
De kleine tafeltjes die in 2000 aan de bankzijde waren geplaatst zijn omgebouwd in chique lange tafels. De sfeer die sterk doet denken aan Parijs blijft behouden.

2006
Begin dit jaar is de muur tussen het Grand café en de counter opengebroken. Hierdoor hebben de klanten de mogelijkheid om zowel op het terras te zitten als binnen in het Grand café. Het blijkt een succes, veel klanten zijn erg tevreden over deze aanpassing. Doormiddel van de deuren is het Grand café ook weer goed te scheiden van de zelfservice, voor bijvoorbeeld feesten & partijen..