placeholder`

28 oktober, 2016 | Door Dimitry

Fun Fact: De tuin rondom het Rijksmuseum in Amsterdam Zuid is een prettige plek om even op adem te komen. Stil is het er niet (dat kan ook niet, hartje stad), maar het voelt wel heel rustgevend. De tuin is rijkelijk bedeeld met ijzeren stoeltjes, zoals je ook in Parijse parken veel tegenkomt. Je pakt gewoon een stoeltje en zet hem neer waar je wilt: rondom de vijver, lekker in de zon, of juist in de schaduw. Het is bijzonder fotogeniek allemaal. Dat komt niet alleen door de beelden, de beplanting, het zicht op het museum, maar vooral ook door de fontein waar het water vanuit de vloer omhoog spuit… op onverwachte momenten. Er is ook een kleine kiosk waar ze koffie, thee, brownies en dergelijke verkopen. De kiosk (en de tuin?) is open van 09.00 tot 17.30 uur. Met een beetje geluk kun je ook nog de muziek horen die onder de onderdoorgang wordt gespeeld. Wat mij betreft: ik vind het een ontdekking die voorlopig alleen maar mooier kan worden als de nieuwe beplanting verder uitgroeit. Echt een fijn plekje.

Bonus: Gratis entree! 

statues in rijksmuseum garden - free garden in amsterdam rijksmuseum_x960

playing in water fountain of rijksmuseum garden - free garden in amsterdam rijksmuseum_x960 flowers and old city gates in rijksmuseum tuin - free garden in amsterdam rijksmuseum_x960 greenhouse in front of rijksmuseum - free garden in amsterdam rijksmuseum_x960 old city gates - free garden in amsterdam rijksmuseum_x960 water feature in rijksmuseum garden - free garden in amsterdam rijksmuseum_x960 a little bit of green and calm in amsterdam - free garden in amsterdam rijksmuseum_x960 flower beds and sculptures in rijksmuseum tuin - free garden in amsterdam rijksmuseum_x960