placeholder`

04 november, 2016 | Door Dimitry

Nieuw West

In het groeiende en bloeiende Amsterdam Slotervaart is een nieuwe en unieke verzameling van organisaties neergestreken, namelijk de ‘Ru Paré Community’.
Gunstig voor starters, jongeren, studenten en jonge gezinnen die in de buurt wonen of komen wonen, namelijk: De Ru Paré Community is een hub voor bewonersorganisaties, zorginstellingen, maatschappelijke organisaties, kunstenaars en startende ondernemers.
In de Ru Paré Community wordt samengewerkt op basis van het principe van wederkerigheid. Dat principe gaat ervan uit dat als je ontvangt, je ook iets terug wilt geven. Dus niet alleen: wat heb je nodig? maar ook: wat heb je te bieden?  Op die manier leren we van elkaar, kunnen we gebruik maken van elkaars kennis, vaardigheden en netwerken en houden we de prijzen voor huurders laag.
De Community is een model dat is ontwikkeld om ervoor te zorgen dat stichting Samenwonen-Samenleven in de toekomst minder afhankelijk wordt van externe financiering. Dat is gezien de bezuinigingen hard nodig; zorg en welzijn zal zichzelf in de toekomst meer en meer zelf moeten bedruipen.
Door de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, het Rembrandtpark, het openbaar vervoer, de Sloterplas, het Sloterpark en de A10, is het een aantrekkelijk gebied om te wonen. Behalve Ru Paré komen veel nieuwe projecten en woningen bij in Slotervaart, met name in de Ringspoorzone West.
Meer over West hier.
1 2 3 4 5 6 7 8
Toon woningen in Nieuw-West