placeholder`

11 april, 2017 | Door Dimitry

SoHo House Amsterdam Centrum

Deze zomer opent in Amsterdam de eerste Nederlandse vestiging van het Britse Soho House, een private members club voor creatieve zielen. Fluwelen banken, een mix van vintage en industrieel en een huiselijke sfeer. ‘In Berlijn zeiden ze dat het niet zou aanslaan. Inmiddels hebben we daar vijfduizend leden.’

Soho House, opgericht in 1995, is een besloten club voor mensen die werkzaam zijn in de film, media en creatieve industrie. De club biedt een ‘platform voor haar leden: gelijkgestemden uit het plaatselijke en wereldwijde netwerk van de creatieve sector ontmoeten elkaar, wisselen ideeën uit, stimuleren en inspireren elkaar, werken en ontspannen’, aldus Aedes. Soho House heeft wereldwijd twaalf huizen, zoals in Londen, Berlijn en Chicago. De besloten club telt circa 45.000 leden.

Hotels in het centrum van Amsterdam: Drie jaar geleden werd de notitie Grenzen aan het Hotelbeleid (pdf) vastgesteld, waarin gesteld werd dat er geen nieuwe hotels meer in de binnenstad zouden komen. Een hotel in het Bungehuis mag desondanks wel, omdat het bijzondere hotelconcept van het Soho House tot een van de uitzonderingen behoort.

In het 1012-gebied, waar de Spuistraat onder valt, zijn een aantal initiatieven die ontplooid mogen worden als ze voldoen aan de aanvullende regels voor het gebied en de aanvullende voorwaarden van het stadsdeel. Het gaat naast het Bungehuis om het Heredium-gebouw, het Kasbank-gebouw en hotel Winston. Naast het Bungehuis verrijst er binnenkort ook een hotel in het Kasbank-gebouw en boven de Albert Heijn. Hotel W genaamd. Dat betekent dat er op zo’n 150 meter Spuistraat binnen enkele jaren ruim driehonderd hotelkamers bij zullen komen.

Het Bungehuis is een monumentaal pand uit de jaren dertig. Sinds de jaren zeventig is het pand in gebruik als universiteitsgebouw van de Faculteit der Geesteswetenschappen.

6 2
3
4 5 30_10_14_barber_and_parlour_9654final SoHoChi_075_copy123

Toon woningen in Het Historische Centrum