Westergasfabriek

De Westergasfabriek in is gelegen aan het Westerpark in Amsterdam exploiteert en programmeert binnen- en buitenruimtes in het Cultuurpark Westergasfabriek. De industriële monumenten en het omliggende cultuurpark van de Westergasfabriek vormen samen een multifunctionele ruimte en tevens een modern stadspark van internationale allure. Men vindt er een plek om te werken, veel groen, ruimte voor grote en kleine evenementen en diverse film, horeca, theater en expositiegelegenheden.

Ligging Westergasfabriek

Cultuurpark Westergasfabriek is ongeveer 14 hectare groot en ligt ten noord westen van het historische centrum van Amsterdam. In het noorden wordt het terrein begrensd door de Haarlemmermeervaart en de spoorlijnen en in het zuiden. Rondom de 16 industriële rijksmonumenten uit de 19e eeuw ligt een ultra modern vormgegeven park.

De sfeer van het terrein

De oude gebouwen van de Westergasfabriek zijn verweerd; de sporen van lang en intensief gebruik zijn overal aanwezig. De authentieke details, geven extra sfeer aan de bouwwerken en alles wat daarbinnen plaatsvindt. De gebouwen van de Westergasfabriek zijn geheel gerenoveerd, met behoud van het eigenzinnige karakter.

Creatieve omgeving
Uiteenlopende creatieve horecagelegenheden en industrieën vinden onderdak op de Westergasfabriek. Men vindt hier onder meer bioscoop Het Ketelhuis, restaurant Pacific parc, De Bakkerswinkel, galerie Artolive, eetontwerpstudio Proef en de kantoren van de Kunstbende en IJsfontein.