Oud West

Oud West

Wonen in Oud West

De Helmersbuurt en de Bellamybuurt


Een gezellige buurt

Amsterdam Oud West telde in 2003 bijna 32.000 inwoners. In bredere zin duidt men met Oud West ook wel alle vooroorlogse wijken in Amsterdam West aan. Dus inclusief de Baarsjes en delen van Bos en Lommer.

Amsterdam Oud West is een gezellige buurt. Grenzend aan de Oost zijde van het Vondelpark dat u bereikt via een van de zijstraatjes van de drukke Overtoom met veel leuke meubelzaakjes en steeds meer leuke restaurants en traiteurs. Ook de mooie Helmersbuurt, de gezellige straatjes van de Bellamybuurt en de lange Kinkerstraat met vele winkels maken deel uit van het veelzijdige Amsterdam Oud West.

De Hallen

De tramremise aan de Tollenstraat midden in de Kinkerbuurt werd vroeger gebruikt voor onderhoud en reparatie aan de trams. Sinds 1932 werden de hallen geheel gebruikt als werkplaats. Het prachtige gebouw behoort vanwege het karakteristieke front met verspringende hallen tot het zaagtandtype. De hallen zijn echter niet echt toegankelijk en allen goed zichtbaar vanaf het Bellamyplein.

Nu zijn er plannen voor de voormalige werkplaats om onder andere een bioscoop, een theater, poppodium, horeca en een crèche te huisvesten in de hallen. Ook de openbare bibliotheek krijgt er een plek. Tegenover het Hallencomplex komt het nieuwe stadsdeelhuis. Daarnaast verrijzen op het bouwterrein circa 300 woningen en komt er ondergronds parkeergelegenheid met 650 plaatsen. Het resultaat van dit alles is een nieuw stukje Amsterdam Oud West, een levendige en aantrekkelijke ontmoetingsplek in het hart van het stadsdeel.

Voor wie goed kijkt valt er in Oud West veel te zien. Zo is de bijna middeleeuwse omtrek van het stadsdeel nog te herkennen. Bovendien staat er mooie kunst in de openbare ruimte.

Gerelateerde pagina's

Ga naar alle woningen in Amsterdam Oud West Bos en Lommer De Baarsjes De Stad Amsterdam Het Vondelpark Arthur van Schendel De Kinkerbuurt De Kostverlorenvaart De Nassaukade De Overtoom De Wiegbrug Hema Herman Heijermans Het Vondelpark Het Zagertje J. Kalff Johannes Kinker Koekjesbrug Ten Kate Troost Vondelbrug W.F. Hermans Wilhelminagasthuis De Kinkerbuurt

Eerste Helmersstraat 295 bg

Oud West

€ 2.950,-

Eerste Helmersstraat 295 III

Oud West

€ 2.100,-

Kanarie Club Amsterdam West: Een ‘next generation’-hospitalityconcept waar eten, drinken, werken en dansen centraal staan’.

maart 23, 2017

De Fietskantine, a bike, barber and coffeeshop in one

januari 13, 2015

De Hallen is open for public

november 20, 2014

Hotel De Hallen, the new centre of culture in Amsterdam West

mei 7, 2014

Meat at Bar Brouw

maart 13, 2014

Lofts in the gaps between buildings

december 27, 2013

Samira Kafala & Jake Noakes

oktober 22, 2013