Financiering

Financiering van uw woning in vijf stappen
Indien u van plan bent een woning te kopen dan zijn er een aantal stappen die u moet doorlopen. Deze stappen hebben wij hieronder kort voor u beschreven.

1. De Hypotheekadviseur
Waarschijnlijk heeft u financiering nodig in de vorm van een hypotheek wanneer u een huis wilt kopen. Stel daarom altijd eerst vast hoe groot het bedrag is dat u kunt lenen en welke maandlasten daarbij komen kijken. Welke lasten zijn aftrekbaar en welke zijn niet aftrekbaar? Alle vragen die u heeft worden beantwoord in een vrijblijvend gesprek met een van hypotheekadviseurs waar JLG Real Estate mee samenwerkt.

2. De Makelaar
U bent nu op de hoogte van het bedrag waarvoor u een huis kunt kopen en het is dan ook tijd om met de makelaars van JLG te praten nu u weet wat uw budget is. JLG Real Estate helpt u met het zoeken naar uw droomhuis. Wanneer wij deze voor u gevonden hebben dan zullen wij de prijsonderhandelingen voor u voeren. U komt hiermee tot een voorlopige koop.

3. Het koopcontract
Nu u overeenstemming over de koopsom heeft bereikt, is het tijd om een koopcontract te tekenen.

In eenĀ  koopcontract worden een aantal belangrijke punten vastgelegd:

  • de overeengekomen koopprijs
  • de voorgenomen leveringsdatum
  • de ontbindende voorwaarden
  • waarborgsom c.q. bankgarantie

Na het tekenen van het koopcontract heeft u drie werkdagen bedenktijd. In deze drie dagen kunt u zonder opgaaf van redenen de overeenkomst ontbinden. Na het ondertekenen heeft u meestal drie a vier weken de tijd om uw financiering rond te krijgen. (Het rondkrijgen van de financiering wordt meestal als ontbindende voorwaarde opgenomen)

4. Het afsluiten van uw hypotheek
Het afsluiten van uw hypotheek is een belangrijke stap bij de aankoop van een woning. De financiering en verzekeringen zijn namelijk langlopende verplichtingen. Het is dan ook zaak dat u zich goed laat voorlichten. Laat u zich ook adviseren over de gevolgen bij een eventueel overlijden, werkloosheid of arbeidsongeschiktheid. De adviseur zoekt met u naar de u passende hypotheekvorm, renteduur, de aflossingswensen en eventuele verzekeringen.

Op deze pagina vindt u alle mogelijke hypotheekvormen en de verschillen daartussen.

Wanneer u de voor u meest geschikte hypotheek heeft gevonden vraagt de hypotheekadviseur de offerte voor u aan. In een vervolgafspraak spreekt u deze nogmaals door met de hypotheekadviseur. Na de ondertekening gaan deze documenten terug naar de bank. De bank zal vervolgens de hypotheek voor u in werking zetten.

5. De Notaris
Wanneer de financiering helemaal rond is, moet de notaris aan het werk worden gezet. De notaris zorgt o.a. dat de woning op uw naam komt te staan en dat de financiering definitief geregeld wordt.