€ 1.400,- per maand

58m² 2 kamers Onder bod
Download brochure

Mascha Nijssen

Verhuurmedewerker

mascha@jlg.nl

Recht Boomssloot 22 B

1011 EA AMSTERDAM

**ALSO POSSIBLE TO VISIT ONLINE VIA FACETIME OR JOIN OUR INSTAGRAM LIVE STREAM**

Lovely, fully furnished 1 bedroom apartment in the oldest and most picturesque parts of the city with canal view.

Close to the Nieuwmarkt square and only 7-10 minutes walk from Central Station. It’s a peaceful and rather quiet part in the area, yet close to all facilities, restaurants, organic market, metro station and shops.

The apartment is part of a modern building complex and is situated on the 1st floor, reachable via staircase. Inside the apartment has been nicely decorated and supplied with luxurious bathroom and sufficient cupboard space. Hardwood flooring and double glazing.

Lay out: entrance with hall and fitted closets with sliding doors, where storage space and washing machine is behind. The renovated bathroom features a nice shower, sink, toilet and floor heating.
The living room faces the canal and features double glazed windows. Next to the living room a separate kitchen, sufficient with all appliances and a nice balcony facing the canal.
The spacious bedroom at the rear features a comfortable king size bed and lots of cupboard space.

Details:
• Ca. 58 m2 living space (not measured according NEN2580 guidelines)
• Fully Furnished
• Great central location close to everything
• Not suitable for sharing, no pets and non smoking
• Suitable for a couple or a singe person
• 2 months deposit
• Rent price is € 1.400,- excluding utilities, expect ca. 160 euro per month
• Available directly for max. 24 months. (model lease B)

**This property is offered by JLG Real Estate a certified MVA Expat broker**

Een wereldstad

De stad Amsterdam


Het centrum telde in in 2003 bijna 80.000 inwoners. Heel de wereld is rond Amsterdam gebouwd! Dit dichtte Joost van den Vondel in de zeventiende eeuw. Deze eeuw , beter bekend als de Gouden Eeuw, was voor Amsterdam inderdaad een ongekende periode van welvaart en voorspoed. Duizenden mensen uit heel Europa kwamen naar Amsterdam om handel te drijven of om een nieuw bestaan op te bouwen.

Het Singel
Het oude, De niet Amsterdammer, zegt De Singel. Het stadsgebied binnen de Singelgracht barstte destijds al snel uit haar voegen. Voor de zo broodnodige stadsuitbreiding werd de grachtengordel ontworpen.

9 straatjes

De negen straatjes in het centrum van Amsterdam
Rondom de oude middeleeuwse stadskern werden van binnen naar buiten de drie hoofdgrachten, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht gegraven endoor kleine dwarstraatjes met elkaar verbonden. Zo kreeg het gebied dat nu bekend staat als de 9 Straatjes in de eerste helft van de zeventiende eeuw haar definitieve vorm. De 9 Straatjes tussen de Raadhuisstraat en de Leidsestraat vormden een stadswijk waar ambacht en cultuur de boventoon voerden. Vandaag de dag kun je er heerlijk shoppen.

De namen van de straatjes herinneren onder andere aan noeste werklieden die zich bezighielden met de bewerking van bijvoorbeeld de huiden voor de leerindustrie. Aan de grachten werd bijvoorbeeld in het gebouw genaamd Felix Meritis de kunst met de grote K beoefend. Hier verdiepte de verlichte burgerij zich in kunst en wetenschap en werden beroemde kunstenaars uitgenodigd voor een optreden. Wolfgang Amadeus Mozart gaf concerten in de toenmalige stadsschouwburg aan de Keizersgracht.

Bouwstijlen
In het kwartier van de 9 Straatjes vindt u in notendop een prachtig overzicht van alle bouwstijlen binnen de Amsterdamse grachtengordel. Naast fraaie Vingboons panden uit de zeventiende eeuw, staan er tal van bijzondere gebouwen die een voorbeeld zijn van de rijke variatie aan bouwen in Amsterdam. Op de Herengracht bevind zich het Bijbels Museum met een zeer gevarieerde collectie. Uiteraard het Boek zelf (een exemplaar uit 1477) maar ook tempelmodellen en archeologische vondsten uit het oude Egypte.

In de Gasthuismolensteeg vind u het Brillenmuseum. In dit smalle huis wordt de geschiedenis van de bril over een periode van 700 jaar getoont.Vlakbij de 9 Straatjes vinden we het Paleis op de Dam, gebouwd door Jacob van Campen in 1648, in Hollands classicistische stijl. Te bezichtigen zijn de Stijlkamers, Grote Burgerzaal, centrale stadshal met beeldhouwwerken en schilderijen en de Vierschaar waar het vonnis werd gesproken door schout en schepenen. De Westerkerk – waar Rembrandt begraven is – tussen 1620 en 1638 gebouwd door Hendrik de Keyser en Jacob van Campen. Verder nog het Anne Frank Huis, waar de familie zich schuil hield gedurende de bezettingsjaren van de tweede wereld oorlog 1942 – 1944. De 9 Straatjes vormen het ideale raamwerk om Amsterdam in al zijn variatie en rijkdom te leren kennen.

Gerelateerde pagina's

Ga naar alle woningen in het Historische Centrum van Amsterdam De Jordaan Oostelijke Handelskade Uw makelaar in Amsterdam Centrum

SoHo House naar Bungehuis op Spuistraat

april 11, 2017

Amsterdam Oersoep: Kleurrijk kunstwerk in Beurspassage

maart 17, 2017

Donkere maanden, maar toch een stad vol licht: Amsterdam Light Event

december 9, 2016