Noordwijk

Noordwijk is de Bloemenbadplaats van Europa. Een moderne kustplaats met een rijke historie dat is ook Noordwijk. Het bruisende hart van de befaamde Bollenstreek met een heerlijk dertien kilometer lang strand, een sfeervolle oude dorpskern, robuuste duinen, weidse bossen, levendige boulevards en kleurrijke bloembollenvelden. Dit is het decor voor ontspannen uitstapjes, een zakelijke bijeenkomst of een heerlijke vakantie. Noordwijk is een zeer gastvrije badplaats met uitstekende restaurants, vele evenementen en een bruisend uitgaanscentrum. Noordwijk heeft het allemaal.

Noordwijk nabij de grote steden

Binnen een straal van slecht veertig kilometer bevinden zich Amsterdam, Rotterdam, Leiden en Den Haag. Je gaat er dus eventjes op uit, om dan weer terug te komen in deze heerlijke plaats. Noordwijk is echt een plek om verliefd op te worden en te blijven.

Noordwijk toen en nu

Noordwijk biedt een unieke combinatie: een prachtige historie in Noordwijk Binnen en het leven in een mondaine badplaats Noordwijk aan Zee. De geschiedenis en het heden zijn in Noordwijk op pakkende wijze met elkaar verbonden.

Dit zien we terug in de ontwikkeling van Noordwijk. Door de eeuwen heen heeft de Noordwijker steeds gezocht naar nieuwe mogelijkheden voor de zo sterk aanwezige ondernemersgeest. Door het bieden van onderdak aan de vroegere pelgrims heeft zich ontwikkeld tot een toeristisch oord, dat voor een gemeente met de omvang van Noordwijk uniek is in Nederland. De vroegere kruidenteelt is nu vervangen door de bloembollenteelt. Noordwijk biedt tevens huisvesting aan ESTEC, waar alle Europese satellieten worden getest.

Bovenstaande is dan ook een schets van de eigenschappen van Noordwijk en haar inwoners: gastvrij, ondernemend, verbonden met de natuur en internationaal georiënteerd.

Het behouden en versterken van deze eigenschappen is geen vanzelfsprekende zaak. Daarom heeft  het gemeentebestuur onlangs samen met de Noordwijkers de toekomstvisie op Noordwijk vastgesteld. Op deze manier moet het bereikte niet verloren gaan. Noordwijk zal juist op basis van het nu bereikte in de toekomst haar positie als een van de meest aantrekkelijke badplaatsen langs de Noordzeekust versterkten.

Wonen in Noordwijk? Kijk dan op Noordwijk Affitomare